Mentaalivalmennusta ja ohjelmaa tapahtumaan

Näin syntyi Jemma's productions

Jokaisen yrityksen takana on ihminen, ja jokaisen ihmisen takana on tarina. Tarina siitä, miksi minä teen sitä, mitä minä teen. Tarina siitä, miksi sinä teet sitä, mitä sinä teet. Jokaisen matka on monivaiheinen, eikä se pääty niin kauan kuin elämää on. Elämä on matka ja ainut mikä elämässä on pysyvää on muutos. Siksi voin kertoa sinulle vain tähän asti kuljetusta matkasta, sillä MINÄ OLEN matka jota kuljen. 

 

Jemmas, nimi tulee tietysti omasta nimestäni: Jäntti Emma. Mukaan mahtuu pienoinen sanaleikki: Jemmassa on paljon asiaa! Olen oikeastaan koko elämäni ollut aina tekemässä jotain produktioita. Jemma’s productions on siis melko luonnollinen nimi omalle yritykselleni.

Kaikki lähtee siitä, kun kävelin 3 vuoden ikäisenä mikrofoniin. Olen siitä asti esiintynyt. Äitini ei ollut asiasta innoissaan, sillä hänessä heräsi kulttuurillemme tyypillinen häpeä. Häpeä siitä, että hän tulee nähdyksi kauttani. En siitä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoin esiintymistä ja tarinoiden C-kasettien nauhoille kertomista. Kiitos todennäköisesti kuuluu kuitenkin äidilleni siitä, että minusta tuli esiintyjä, joka tekee tilaa myös muille tulla näkyväksi.

Myöhemmin sain ystävän, jolla oli yhtä suuri palo aiheeseen, ja aloimme kokonaisvaltaisesti tuottamaan hänen kanssaan esityksiä kahdeksan vuoden ikäisinä. Kirjoitimme kynät sauhuten aina vain uusia näytelmiä, jotta saisimme kaikki halukkaat mukaan aina johonkin rooliin. 11 vuoden ikäisinä saimme ohjata näytelmän koko koululle, jonka jälkeen päädyimme musiikkiteatterikouluun ja ilmaisupainotteiselle ylä-asteelle, jossa hyppäsin mukaan tapahtumien tuotantoon ja minut kutsuttiin tapahtumien juontajaksi. Vaikka taiteellinen työskentely onkin ollu aina suurin intohimoni, myös urheilu väritti lapsuuttani ja nuoruuttani monin eri keinoin. 

Olin myös melko nuori aloittaessani myynnillisen työn. 10 vuoden ikäisenä kauppasin WWF:n tuotteita ovelta ovelle ja 14 vuotiaana minut palkittiin siitä hyvästä, että myin ensimmäisenä puhelinmyynti päivänäni  ennätysmäärän lehtiä asiakkaille. Siinä ohessa tuli melko luonnollisesti kartutettua myös markkinoinnillista osaamista.  

Oli mikä aihealue milloinkin kyseessä, olen aina ollut  innostuja ja idealisti, jota on kiinnostanut projektien monet eri roolit, ja niinpä päädyin lopulta audiovisuaalisen viestinnän opintojen kautta kouluttautumaan kulttuurituottajaksi. Siinä ohessa päädyin melkeinpä vahingossa juontajakoulutukseen, ja aloin juontamaan tapahtumia työkseni. Päädyin rakentamaan itse oman tieni esiintyjäksi ja minusta tulikin itsenäinen ammatinharjoittaja. Jemma’s productions on perustettu vuonna 2011.

 

Koska esiintyjänä työllistyminen meidän maassamme, ei ole ihan mutkatonta ja havaitsin useita erilaisia ongelmia, jotka liittyivät tapahtuma alaan

aloin innovoimaan palvelua, joka auttaisi tapahtuma-alalla työllistymistä, ja samaan aikaan palvelisi asiakkaan tarpeita. Löysin tätä projektia kanssani eteenpäin viemään tapahtumatuottajan, jonka kanssa olin tehnyt yhteistyötä juontajana. Pitkän suunnittelun seurauksena vuonna 2017 perustimme palvelun, joka toimi tapahtuma-alan markkinointiportaalina ja yhteisönä, joka auttoi tapahtuma-alan palveluntarjoajaa sekä tilaajaa tavoittamaan toisensa. Palvelu tarjosi tukea ja tietoa tapahtuma-alan toimijoilleen sekä kehitti tapahtuma-alaa. Yrityksen slogan oli YHDESSÄ PAREMPIEN TAPAHTUMIEN PUOLESTA. 

Tämän työn puitteissa olen mm. innovoinut, johtanut, kehittänyt, käsikirjoittanut, esiintynyt, suunnittelut nettisivujen toimivuutta, tehnyt markkinointia markkinoinnin kaikissa eri muodoissa, ja auttanut useita asiakkaitani tuotteistamaan omia palveluitaan, ja tekemään niistä myyviä. 
Toteutin yrityksellemme myöskin Kulttuurituitannon (AMK) opintojen puitteissa tutkielman Yrityksen johtamisesta, yrityksen arvomaailman kautta, sekä sosiaalisen sidoksisuuden vaikutuksista, ja sen synnyttämisestä. Tutkin opinnoissani lisäksi elämysteollisuutta, jonka tuloksia hyödynsin markkinoinnissa ja tuotteistuksessa. Lisäksi tutkimme ja selvitimme ennen yrityksen käynnistämistä tapahtuma-alan haasteita, jonka pohjalta palvelu rakennettiin ja sitä kehitettiin koko sen elinkaaren ajan. 

Koronan riepotellessa alaa, laitoin pystyyn CoronaCabaree tukikonsertin, joka työllisti lopulta lähes 200 tapahtuma-alan toimijaa tavalla tai toisella. Siitä huolimatta, jouduimme myös itse hautaamaan tämän yrityksen lopulta koronan seurauksena. Tämä mahdollisti kuitenkin Jemma’s productionille uuden elämän, joka oli hautautua lähes täysin tämän suuri töisen projektin alle. Kaikki oppi Osakeyhtiön pyörittämisestä jäi käteen, ja nyt tarjoan osaamistani valmentajana. 

 

Näin minusta tuli mentaalivalmentaja

Vaikka olenkin ollut esiintyjä koko elämäni ei kaikki silti ihan mutkatonta ollut. Kärsin 19 vuotiaaseen asti todella pahasta s-viasta, jota eräät ison tahon kouluttajat erehtyivät luulemaan puheviaksi, jota ei kuulemma voisi koskaan korjata. Sain 14 vuoden ikäisenä tuomion, että vaikka olin todella lahjakas, ei minusta voisi koskaan tulla ammattiesiintyjää tämän vuoksi. Osoitin väitteen kuitenkin vääräksi kun vastoin kaikkia yleisiä luuloja opin kuin opinkin puhumaan ihan oikein aikuiseksi jo tultuani. Nykyisellään s-vian vaikutusta elämääni ei tahdo edes muistaa. Kuitenkin tämä kokemus on tärkeä osa matkaani, sillä se muistuttaa siitä, että mielen voimalla mahdottomaltakin tuntuvat esteet, voivat olla mahdollista voittaa. 

Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa, myös minä olin kasvanut pahaksi suorittajaksi, joka oli tottunut saamaan tunnustusta onnistumisen kautta. Joko voitin piirustus- tai juoksukisoissa, taikka sain stipendejä siitä hyvästä, että pidin aina huolta muista, tai olin mallikkaasti ohjannut teatteriesityksen. Olin siis hyvin suoriutuva “kilttityttö”, joka oli tottunut huolehtimaan aina kaikista muista paitsi itsestään. Tästä seurasi kuitenkin lopulta useiden burn outtien kierre, jonka seurauksena päädyin aloittamaan matkan itseni sisään. Halusin päästä nimittäin selville siitä, KUKA MINÄ OLEN, ja mitkä ovat perimmäiset syyt, jotka ohjaavat toimintaani. 

Olen kasvanut ahdistuneisuushäiriön kanssa. Kuten tarinastani voi kuulla, se ei ole koskaan toiminut esteenä, vaan päinvastoin: moottorina, joka on saanut minut juoksemaan oravanpyörää paljon kovempaa kuin moni muu. Kaikki ulkoiset tahot väittivät, ettei ahdistuneisuushäiriöstä voisi parantua koskaan. Olen kuitenkin osoittanut, ettei tämään väite pidä paikkaansa. Etsin itse työkalut parantumiseen ja minä parannuin. Tarina on pitkä, joten voit lukea siitä yksityiskohtaisemmin blogistani. 

Syväsukellus itseeni toi elämääni roiman määrän ihmisyyden opiskelua ja useita erilaisia metodeita, joita käyttää työkaluina. Löysin työskentelyyni taideterapeuttisen otteen, opin olemaan itseäni kohtaan armollinen ja jatkuva itsensä piiskaaminen muuttui tyytyväisyydeksi elämää kohtaa. Säilytin unelmani ja päämääräni, vaikka ne muuttivatkin muotoaan. Halusin tehdä jotain merkityksellistä pelkän tunnettuuden sijaan, ja niinpä ammennankin kaikesta matkani aikana oppimasta muille toimintani kautta.

Näyttelijänä toteutan ohjelmanumeroita, joissa kukaan ei lähtökohtaisesti tiedä siitä, että olen näyttelijä. Pystyäkseni tekemään tämän tyyppistä työtä (jossa heitän täysin poskettomia kommentteja asiakkailleni naama peruslukemilla) olen kehittänyt lukuisia menetelmiä, jotka ovat auttaneet minua oman mieleni ylittämisessä. 

Juontajan työssä olen erikoistunut ihmisten innostamiseen, rohkaisemiseen ja itsensä ylittämiseen. 

Matkani aina olen toiminut myös traumatisoituneiden erityislasten sijaishuoltajana ja kotiopettajana. Lasten kanssa työskentelin taideterapeuttisia menetelmiä käyttäen.

Valmentajana autan ihmisiä elämään elämää täydessä potentiaalissaan!

Ihmisenä yleisesti olen aina valmis taistelemaan paremman maailman puolesta ja tartun herkästi projekteihin, joilla on suurempia missioita taustallaan.

 

Sosiaalisen kestävyyden luominen suurena intohimona

Olen kasvanut yhteisöllisessä kulttuurissa itä-Helsingissä. Olen toiminut yhteisöllisyyden luojana jo varhaisesta lapsuudestani lähtien. Ennen kouluikääni reissasimme perheemme kanssa vuosittain 2kk ajan ympäri Eurooppaa. Olin aina se lapsi, joka keräsi kaikki leikkipaikan lapset yhteen, jottei kukaan jää yksin. Olen johtanut yhteisöjä siis ihan varhaisesta lapsuudestani lähtien. Kuten tarinan alussa kerroin: kahdeksan vuoden ikäisenä aloimme parhaan ystäväni kanssa tuottamaan, ohjaamaan ja käsikirjoittamaan näytelmiä päästäksemme esiintymään. Minä “sain” sen roolin, joka joutui pitämään pakkaa käsissä (suomeksi: hommaa ruodussa). Eli käytännössä: johtamaan. Sieltä saakka olen johtanut kaikenlaisia projekteja.

Minut kutsuttiin ensimmäisenä seiskaluokkalaisena juontamaan ( =johtamaan tapahtuman kulkua), josta tulikin sitten ihan oikea ammatti myöhemmin. Minut on kutsuttu vuosien aikana vetämään erilaisia ryhmiä (=johtamaan), koska ihmiset huomasivat, että se tuli minulta luonnostaan, ja siihen tarvittiin tyyppiä, joka homman osaa.
Käytännössä olen siis koko elämäni johtanut, mutta en ole koskaan ajatellut olevani johtaja. Minulla on yksinkertaisesti ollut vaan kova halua auttaa ihmisiä, ja saada asioita aikaan.
Siksi siinä vaiheessa, kun minulle ehdotettiin johtamisen opintoja vastasin ensiksi EI, mutta hetken ajan asiaa mietittyäni, ymmärsin onneksi tarttua tähän ohjaukseen. Valmistuin marraskuussa 2023 Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon.

Olen elänyt yhteisöissä suurimman osan elämästäni. Matkani aikana olen nähnyt valtavan paljon epäterveitä yhteisö, joka antaa pohjaa siihen, miten rakentaa terveitä yhteisöjä sen sijaan. Viimeisimmässä asuin yhteisössä harjoittelimme yhdessä reilu vuoden ajan mm. rakentavaa ja myötäelävää vuorovaikuttamista, terveitä rajojen asettamista ja tunneilmaisua. Näistä opeista ammennan nyt myös valmennuksiini. 

Epäterveistä yhteisöistä huolimatta, olen aina uskonut yhteisöllisyyteen. Sijaislasten kanssa yksin ollessa sain todella kokea miten älyttömäksi länsimainen individualistinen kulttuurimme on mennyt. En näe, että kulttuurimme on yksinkertaisesti millään tavalla kestävällä pohjalla. Myös työmaailma puristaa ihmisestä kaiken irti. Ei siis ihme, että varhaiseläkkeelle jäädään kaikkein eniten juurikin mielenterveydellisistä syistä. Innovoin parhaillani yleishyödyllisiä ominaisuuksia omavaa ecokylää Pirkanmaalle, jonka tavoitteena on luoda sosiaalisen kestävyyden malli maailmaan.

 

Minä olen Emma Jäntti, ja tämän näköinen on minun matkani ihmiseksi, joka olen tässä hetkessä. Jemma’s productions on yritykseni, jonka ohjelmat ja palvelut pohjautuvat matkaani, jota kuljen.

Toivottavasti pääsen kuulemaan myös Sinun tarinasi ja tekemään yhteistyötä juuri Sinun kanssasi!